שאל את הרב

אינטרנט

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 22/07/12 16:59 ג באב התשעב

שאלה

שלום הרב! אני בת 21, ומאז השירות לאומי שלי, נפלתי מספר פעמים בהסתכלות על תמונות לא צנועות וסרטונים באינטרנט. אני ממש מיוסרת מזה, ולא מצליחה לתת לעצמי מענה אמיתי.

א. אני לא מכירה את עצמי ככה. כל עולם הערכים שלי ממש מנוגד לנפילות האלה. אני לא מצליחה לנתח את הדבר הזה! אני כל כולי רוצה להתקדם בקודש, בעולם המידות שלי ובלימוד תורה, ורוצה מאד לבנות בית טהור וקדוש. ומצד שני, יש את הנקודה הזאת שפעם ב... אני פשוט נופלת וזה מנותק ממה שאני ביום יום. ממש!

ב. אני ממש לא יודעת מה לעשות עם ההתמודדות הזאת. זה קורה פעם בחצי שנה. משהו כזה.אבל זה כ"כ זר לי שאני לא רוצה לתת לזה מקום. אני רוצה להוציא את הדבר הזה מתוכי.

איך עושים את זה? תמיד אחרי נפילה יש לי עלייה בקודש. אבל אני לא רוצה את הנפילה הזאת!

ד. איך מטהרים? אני רק חושבת על המציאות של נפילה, ואני פשוט מתרסקת מזה. אני? מה הקשר אלי? זה כאילו כח שהשתלט עלי. אני לא רוצה זה יהיה חלק ממני!

ה. האם עלי לספר בשלב מתקדם בפגישות על ההתמודדות הזאת?

תודה רבה.

אני ממש צריכה חיזוק.

תשובה

שלום וברכה

האמת שהבעיה שאת מעלה בדרך כלל היא התמודדות של בנים אבל אנסה לעזור:

א)מה שאת מתארת היא לצערנו מציאות טבעית כיום. שהחשיפה לתכנים לא צנועים היא ברמה שלא היתה כמותה בהיסטוריה ולכן לעיתים בן אדם יכול מצוא עצמו עם שאיפה כנה לקודש ויחד עם זאת נופל ביצר הזה ספציפי. לעניות דעתי יש ליצור מידור בנפש בין החטא הזה ספציפית ושאר עבודת ד´ ולהבין שזה שנפלתי בנושא זה אינו משליך על כל חיי; ודוקא מתוך גישה זו לאט לאט הקודש בחייך ישתלט גם על נקודה זו

ב)קשה להבין באופן מדויק מדוע זה קורה. חוץ כמובן מהגירוי היצרי שהדרך למנוע אותו הוא להימנע בכל מחיר להסתכל בתכנים האלה (אולי על ידי מנגונני חסימה, העמדת המחשב במקום מרכזי בבית ולא בחדר לבד וכו´). לעיתים אצל בנות היצר הזה מגיע מתוך חוסר חום ואהבה במסגרת החיים. ייתכן שחתונה, שיפור הקשר עם ההורים והאחים, מציאת משימת התנדבות או תוכן מקצועי שייתן סיפוק לחייך וכו´ - ייתנו מענה ולו חלקי לצורך הזה.

ג)הדבר המרכזי הוא עשיית תשובה ולא לחשוב על כך יותר. להתבוסס ביסורי מצפון זו עצת היצר נטו

ד) בעיקר באמצעות לימוד אמונה ודברים שמרוממים את הרוח

ה) בשום פנים ואופן לא. לא במהלך הפגישות וגם לא אחרי החתונה. זה כישלון מקרי שאת עושה עליו תשובה והדיבור עליו מעבר לכך שאינו צנוע - מפחיד את הבחור בלי קשר למה שאת באמת. ראי סעיף א

ממליץ מאד לקרוא את ספרם של הרב יהושע ונעמי שפירא "תשוב תחייני"

בהצלחה חגי

כתבות נוספות