אין מה לאכול בפסח

חדשות כיפה הרב אלעזר אהרנסון 28/04/05 22:06 יט בניסן התשסה

שאלה

אנחנו בבית לא אוכלים כלום בפסח. אסור שרויה, אסור קטניות, זה קצת לא כיף...

תשובה

ייתכן שזה לא כל כך כיף גם לא לאכול חמץ...
פסח הוא חג של יציאה מעבדות לחירות, ובכלל זה יציאה מהעבדות של האדם ליצריו, יציאה מהתסיסה של החמץ והשאור, חופש מתאוות הגוף והצמדות של האדם לחירות הפנימית של רוחניותו.
ממילא לא אוכלים חמץ בפסח, ולכן גם מחמירים חומרות נוספות, כדי להתרחק מכל שמץ של רע ושל חומריות משעבדת.
זהו תענוג רוחני, שאליו אנחנו צריכים לשאוף בפסח גם אם זה בא על חשבון הכיף החומרי.
דרך אגב, גם כשלא אוכלים לא שרויה ולא קטניות, אפשר להנות גם מכל טוב, במיוחד היום עם התפתחות תעשיית המזון בהכשרים מהודרים.
כל טוב.