אין לנו חשק להתפלל

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/01/03 12:56 י בשבט התשסג

שאלה

שלום וברכה, כבוד הרב!

רצינו לשאול שאלה המטרידה אותנו זה זמן ממושך

האם כאשר אין לי חשק להתפלל, עליי להתפלל בכוח ובלי כוונה או לא להתפלל בכלל?

נשמח אם תענה בהקדם האפשרי (זו שאלה שמטרידה אותנו מאוד כבר הרבה זמן)

תודה.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

זה שאין חשק להתפלל לא מתיר לך לבזות את עצמך ולהיות נוכחת בתפילה ולפטפט או להתעסק בדברים אחרים.
התפילה היא עבורך !!
המורים או ההורים לא זקוקים לתפילה ובודאי לא השם.
כי להם זה לא עושה כלום.
התפילה נועדה לך.
כשאת מתפללת אז את מתחברת לרצון של אלוקים!
כשאת מתפללת אז את מתחברת למליונים של אנשים שרוצים שלך יהיה טוב ,ושלך יהיה אושר.
את מתפללת עליהם והם מתפללים עלייך.

את יכולה להתפלל גם בנוסח שלך!
את יכולה לבקש ממעמקי ליבך ובשפתך את.
התפילה שכתובה בסידור רק עוזרת לך להיות יותר מסודרת בענייני הבקשות .
התפילה שכתובה בסידור נכתבה ונערכה והותאמה בדיוק עבורך .כי היא כוללת את כל הבקשות ואת כל המרכיבים
הנצרכים לתפילה זכה וטהורה.

עייני גם ב:

https://www.kipa.co.il/magazine/show.asp?id=1046

כדאי לך לפנות למורה או למנהל ולשוחח איתם על העניין הזה כי אפשר להביא בקלי קלות את החשק שנעלם..

בברכה,