אין טעם לחיים-תגובה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/09/02 23:17 יא בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד.

שלום,

דבר ראשון תודה רבה על שהחזרת לי תשובה על השאלהhttps://www.kipa.co.il/ask/show.asp?d=13012

זה עודד אותי מאוד!!!!!

אך, יש לי שאלה... איך אני אמורה לשמוח במצב כזה? איך מיתגברים על המצב הזה? זה לא כ"כ פשוט לעבור מעצב לשמחה בין רגע!

בבקשה תגיד לי איך! מה אני אמורה לעשות כדי לשמוח כל כך כמו שאתה אומר??

ועוד דבר,

מגיל קטן מאוד אני רוקדת (ארבע חמש)

עכשיו אני בת 14...

וכל הזמן הזה למדתי אצל אותה מורה אבל היא עזבה לפני שנתיים והייתי צריכה למצוא מישהי אחרת השנה מצאתי מישהי אבל סוג החוג שאני רוצה ללכת אליו מלמד מורה זכר, זו האפשרות היחידה שלי ללכת לחוג הזה כי אין עוד מורים, ובלי זה אני מרגישה שמשהו חסר לי! כל השנים האלו היתאמנתי בלי הפסקה! אני מרגישה שיש לי פונטציאל אדיר לריקוד! ולכן אני לא יכולה להפסיק, האם מותר לי ללכת לחוג הזה? יש לציין שהמורה הוא נשוי ובשיעור אני עם שרוול(מכנס רחב) והוא לא צריך לגעת בי או משהו כזה אלא הבעיה היחידה היא שאני ארקוד לפניו, ויש לציין שבאירועים אני לא כל כך מקפידה על ריקודים בנפרד לא תמיד... וחוצמזה שזה לצורך לימוד ריקוד ולא יותר...

אשמח אם תענה לי בהקדם!

ושוב ממש תודה על תשובתך הקודמת!!! נורא נורא עזרת לי!!!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום ,

שמחה זה דבר פנימי שבא מתוך הלב.
ולוקח.קצת זמן להגיע למצב של שמחה פנימית.
זה דורש ממך ל ה ת א מ ן .

להתאמן פרושו לעבוד על עצמך עבודת המידות:
לנסות לא להתעצבן מכל דבר,
לנסות לחייך ולהאיר פנים לכל אדם,
לנסות ללמוד מקורות על השמחה.
לנסות להסתפק במה שיש לך ולשמוח בכל הטוב שנתן לך השם.

2)לא כדאי לך להכניס את עממך לסיטואציה שהיא אסורה מבחינת ההלכה.
אסור לך לרקוד לפני בנים.
ההלכה לא אומרת שאסור לרקוד אדרבא מוטיב הריקוד הוא מאוד חזק ביהדות.
אבל למה לרקוד לפניו.
אם יש לך אישיות אז תהי חזקה.
אל תוותרי ליצר הרע לעשות נגד ההלכה.
אם אסור אז חפשי את הדרך המותרת .חפשי מורה ויש כאלה המון.

בברכה,

עוזיאל