איך???

חדשות כיפה הרב ארז משה דורון 19/09/05 10:59 טו באלול התשסה

שאלה

אדם היה הבן אדם הראשון ואז קין והבל גלגול של מי הם קין והבל הם לא יכולים להיות גלגול של אדם הראשון כי הוא רק אחד אז איך זה יכול להיות????

תשובה

גלגול נשמות אינו רק של נשמה שלמה אלא גם חלק או ניצוץ של נשמה, לכן יכול להיות בעיקרון שהיה בקיין ובהבל חלקי נשמה של אדם הראשון. אבל למעשה ב"שער הגלגולים" של רבי חיים ויטאל מבואר שיש נשמות חדשות, כלומר נשמות שאינן מגולגלות אלא באות לעולם בפעם הראשונה. היום אין כבר נשמות כאלה אבל קיין והבל בוודאי היו נשמות מן הסוג הזה.
יהי רצון שנזכה לתקן את נשמותינו ולבצע כראוי את תפקידנו עלי אדמות
ארז משה דורון