שאלה
שלום כבוד הרב!
זה סיפור די מסובך, אז אני אנסה לתקצר אותו... אני בת 17, פגשתי לפני שנה בחור שעכשיו בן 18 (לומד בהסדר) השיחות ביננו היו קצרות ושטחיות ולכן בהתחלה לא חששתי, אך עם הזמן (אנחנו בקשר "רציני" בערך 4-5 חודשים) השיחות התארכו ונהפכו ארוכות ואישיות יותר ויותר... אני חייבת לציין שרוב השיחות נעשות באייסיקיו (תוכנת מסרים מידיים באינטרנט) אבל אני גם פוגשת אותו כמה פעמים בשנה (מטעם הסניף)-כך שהקשר הוא לא וירטואלי לגמרי! כבר שהתחלנו לדבר וראינו שזה הולך לכיוון הרציני הודעתי לו שאני לא רוצה חבר בגיל הזה... אני בקושי בת 17 ועוד לא ממש יודעת מה אני רוצה מעצמי... אבל עדיין-המשכנו לדבר המון באופן קבוע, והשיחות שלנו מדהימות! אני בטוחה ומשוכנעת שקשר בגיל 17 זה לא טוב ולא בריא, אז אין מה לשכנע אותי לנתק איתו קשר. כי אני באמת רוצה לעשות את זה... מצד שני-יתכן שזה "הזיווג" שלי משמים, ואם אני אנתק איתו לגמרי קשר לשנה-שנתיים, יכול להיות שאחרי פרק זמן הארוך הזה לא נכיר בכלל אחד את השני! אפילו אם אני לא אראה חברות ילדות שלי למשך שנתיים כבר לא יהיה לנו על מה לדבר... לא תהיה שפה משותפת וכו'... ואני מפחדת שזה יקרה גם איתו!! בטח תענה-"אם זה נקבע משמים שזה הזיווג אז בסוף הכל יסתדר ותהיו ביחד" אבל יכול להיות שהקב"ה הביא לי עכשיו את ההזדמנות להיות איתו! ואם אני אדחה אותה-יתכן שלא תבוא שוב... זה נכון שהזיווג בא מהשמים, אבל גם אנחנו צריכים לעשות משהו בשבילו... לא?! אני לא יכולה לסמוך רק על דברים חיצוניים! בסוף החלטתי שהכי טוב זה לשמור איתו על קשר מינימאלי ביותר... בשביל שלא נשכח לגמרי אחד את השני... וכאן עוד שאלה-איך אני יכולה להחליט מהו קשר מינימאלי??? כמה זמן מותר לדבר בשביל שזה לא יגרר לשיחות אישיות? הודעות בפלאפון זה טוב? להיפגש פעמיים-שלוש בשנה זה בסדר? מתנות ביומולדת זה יותר מידי?
אוף, לא דברתי איתו שבוע שלם וכבר כל כך קשה לי בלי השיחות שלנו!!!
אני כ"כ מבולבלת... :( אבל תודה על ההקשבה...
תשובה
בס"ד
שלום רב,
קראנו בפרשה האחרונה "חיי שרה " את דברי משפחת רבקה "מה' יצא הדבר " ומן הפסוק הזה לומדת הגמרא ש"מה' אשה לאיש " ו "ארבעים יום לפני יצירת הוולד יוצאת בת קול ומכרזת " בת פלוני לפלוני "כמו שכתבת להבין בשאלתך ,נשמע התערבות שממית בקביעת " בין/ת הזוג " ומיאדך גיסא ההלכה קובעת חד משמעית שמותר לארס אישה אפילו בתשעה באב ולמה ? הרי לא מתחתנים בימי בין המצרים .ועונה הגמרא " שמא יקדימנו אחר ברחמים "ז"א שחששותיך שמא תאבדי את בן הזוג נכונות,אולם אם נעמיק בתשובת הגמרא במילה " ברחמים " שפרושה - תפילה .ניתן לומר שאפשר לשמור על הזיוג משמים באמצעות תפילה .
רצוני לומר ,אל לנו לקחת את הכל לעצמנו ולהעמיס על עצמינו וניתן גם לבורא עולם ולמסבב הסיבות לעשות את שלו ואנו באמצעות תפילה נעשה את הישר והטוב .
לשאלתך איך שומרים על אש קטנה -כמובן שרק במסגרת ההלכה וההדרכה הרוחנית הניתנת הן בישיבה לבחור ,והן לך ניתן לנתק את הקשר באופן זמני כדי ששניכם תוכלו לבנות את אישיותכם יותר טוב ,כי החיים אינם משחק.
בהצלחה .