איך קיים הבורא

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 27/07/13 19:44 כ באב התשעג

שאלה

אומרים שהבורא לא ניברא אלא הוא היה תמיד לנצח, ושמעתי את כל התשובות על זה, שהבורא ברא את התהליך של בורא וניברא נולד ומוליד, ושהבורא ברא את החומר שהוא מוגבל בזמן ומקום, ולכן הוא לא כפוף לתהליך שהוא יצר כי הוא יצר את זה. אז השאלה שלי, אז איך הוא קיים בכל זאת אם הוא מעולם לא ניברא ?

תשובה

שלום וברכה,

בשאלתך אתה מניח כי הבורא נתון תחת ציר הזמן שלנו ולפיכך חייבת להיות נקודת זמן בה הוא נברא.

אולם עלינו להבין כי איננו מבינים את אינסופיותו של הקב"ה וזה איננו נתפס בעולם המושגים האנושי. אנו נתונים תחת ציר הזמן ולפיכך אנו תמיד יכולים ללכת אחורה ולחפש את הסיבה והמסובב. אולם כאשר מתייחסים לקב"ה לא ניתן לפועל כך. הוא מעבר לזמן ולחשיבה שלנו ולפיכך הוא מעולם לא נברא - כי הוא תמיד היה קיים.

בברכה,
אביאל