איך קושרים התכלת... דחוף!!!!

חדשות כיפה הרב שי פירון 24/12/02 18:14 יט בטבת התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלומות!

רציתי לדעת איך נהוג לקשור ציצית אשר יש בה פתיל תכלת.

ואם אני קושר קשר מסויים ומתברר לי שהוא לא נכון אני צריך לפרק במום תעשה ולא מן העשוי?

מכוון ושמעתי שהרב הולך להופיע בסמינריון מדריכים למחוז חיפה בחיספין רציתי לדעת אם הרב יוכל ללמד אותי בדיוק מה הקשר המדויק במידה ויש כה.

בברכה זאבי.

תשובה

ב"ה

שלומות.

ממליץ לך לעיין באתר תכלת של ישיבת אפרת.

לצורך העניין העתקתי לך את עקרי העניינים.

בהצלחה,

שי

This site is hosted by Netfirms Web Hosting

התכלת מהי || להשיג תכלת || עזור לנו || האגודה || צור קשר

ראשי || הוראות קשירה || מאמרים || תוכניות מיוחדות || שאלות נפוצות

|| הוראות קשירה ||

קשירת התכלת על פי שיטת "ספר החינוך" ל

סט חוטי ציצית אפשר לקנות מאחד המפיצים או להזמין מהאגודה. ל
לבירורים לגבי הזמנה בבקשה צרו אתנו קשר. ל

הסט (לפי שיטב הראב"ד) צריך לכלול 16 חוטים. 8 חוטים לבנים קצרים, 4 חוטים של תכלת ו4 חוטים לבנים ארוכים. ל

תפריד את החוטים לארבע קבוצות שוות. ל
תאמר בקול: "לשם מצוות ציצית". ל

הכנס את ארבעת החוטים מקבוצה אחת לנקב הטלית. ל

סדר את החוטים כך, שמצד אחד כל קצות החוטים יהיו שווים, ומהצד השני חוט התכלת וחוט אחד לבן יהיו ארוכים יותר. ל

קפל אותם כך, שכל קצות החוטים הלבנים הקצרים יהיו מכוונים. ל

כדאי לענוב את החוטים שבצד הקצר, שכל קצותיו שווים, כדי להבטיח שהם יישארו תמיד באותו צד. ל

החזק את ארבעת החוטים שבצד אחד ביד אחת ואת ארבעה האחרים שבצד השני ביד שניה וקשור אותם זה בזה בקשר כפול. ל

כרוך שלש כריכות בחוט הלבן הארוך ותהדק את הכריכה האחרונה ע"י תחיבת החוט הכורך מתחת לכריכה האחרונה. ל

כרוך שלש כריכות בחוט התכלת ותהדק את הכריכה האחרונה באותו האופן.ל

כרוך שלש כריכות בחוט הלבן הארוך ותהדק באותו האופן. ל

קשור שוב קשר כפול באופן הנ"ל. ל

בכדי שהציצית תהיה נאה, כדאי אחרי כל קשר להתיר את העניבה בכדי לבדוק שקצות החוטים הלבנים הקצרים שווים ואחר כך לקושרם שוב. ל

אחרי הקשר הכפול השני ממשיכים לכרוך באופן הנ"ל, בסדר הבא: ל

שלש כריכות של תכלת. ל
שלש כריכות של לבן. ל
שלש כריכות של תכלת. ל
קשר כפול (שלישי). ל
שלש כריכות של לבן. ל
שלש כריכות של תכלת. ל
שלש כריכות של לבן. ל
קשר כפול (רביעי). ל

שלש כריכות של תכלת. ל
שלש כריכות של לבן. ל
שלש כריכות של תכלת. ל
שלש כריכות של לבן. ל
קשר כפול (חמישי). ל

צריך שיהיו בסך הכל: 13 חוליות של לבן ותכלת לסירוגין, ו5 קשרים כפולים. ל
בכנף אחד הציצית כבר מוכנה. ל

עשה את כל הפעולות על פי הסדר הנ"ל בכנפות הנשארים. ל

בגמר הקשירה יש לחתוך את הקצוות העודפים של חוטי הציציות בכדי לנאותן. (יש אומרים שאין לחתוך את חוטי הציצית בכלי ברזל.) ל

התכלת מהי || להשיג תכלת || עזור לנו || האגודה || צור קשר
ראשי || הוראות קשירה || מאמרים || תוכניות מיוחדות || שאלות נפוצות
האגודה לקידום ולהפצת התכלת פתיל תכלת

ת.ד. 50234, ירושלים, 91502
טלפקס
(02) - 993 - 3420
(02) - 590 - 0577
email: info@tekhelet.org

© 2002 פתיל תכלת