איך נכון להתפלל?

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 12/01/14 19:47 יא בשבט התשעד

שאלה

אני מתפלל בבוקר את ברכות השחר,ברכת תפילין,קריאת שמע ותפילת שמונה עשרה.

עכשיו שאני מתפלל לוקח לי מלא זמן ולא ממש הבנתי את הקריאה,

שאני מתפלל אני צריך רק להזיז את השפתיים או גם להוציא קול?

ונגיד התבלבלתי במילה אני קורא רק את המילה מהתחלה או את כל המשפט?

נגיד בשמע ישראל קראתי ״ושמתם את דברי על לברכם״ במקום ״ושמתם את דברי על לבבכם״.

תשובה

בוקר טוב,
ראשית ישר כוח על התפילה, ועל הכוונה שלך להתפלל כראוי.
אתה צריך ללמוד ולהבין את התפילה, רצוי לומר את התפילה בשפתיים ולהוציא קול. לגבי טעות במילה, תחזור רק על המילה, ולגבי קריאת שמע צריך להקפיד יותר לא לשנות את המשמעות. ישנם סידורים שבהם יש דגשים להפרדה כמו על לבבכן וכדומה.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת בינות רעננה.