איך מסבירים לגויה שלא יהיו נישואין

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 01/04/15 20:17 יב בניסן התשעה

שאלה

יש לי חברה. אני חייב לציין שהיא מדהימה. מבחינה מוסרית, רגשית, שכלית וכו' וכו'. אבל היא גויה...

עכשיו, לי זה ברור שלא יהיו נישואין.

אבל יש לה שאלות שפשוט קשה לי לענות עליהם...

- למה ליהדות כזה חשוב שבן אדם יעבור תהליך כזה טכני של גיור בשביל שהוא יוכל להקים בית עם בן-אדם שמאוד דומה לו בכ"כ הרבה דברים אחרים משמעותיים כמו- שאיפות בחיים, עשיית טוב בעולם וכו'..

- איך יתכן שאסור להתחתן עם גויה, אך מותר להתחתן עם אישה שהיא שקרנית, רעה, לא מוסרית וכו'?

- בכלל, מה צריכה להיות הגישה שלי לשאלות שלה על "איך זה שאתם היהודים צריכים להיות ככה וככה?" אני לא רוצה שהתשובות ישמעו מתנשאות...

תודה רבה!

תשובה

א. השאלות קשות ולא פשוטות. ואכן אם התורה לא הייתה מלמדת אותנו שיש איסור בדבר, אולי לא היינו אוסרים.
האיסור נובע לעניות דעתי במהבדל מהותי נשמתי בין יהודי ללא יהודי. מהו ההבדל? קשה לי לענות כי אינני מזהה עומק נשמתי של בני אדם. את זה צריך לשאול מי שיש לו ראייה רוחנית יותר משלי.
ב. השינוי שבגיור לא אמור להיות תהליך טכני. אלא השינוי הוא שינוי נשמתי פנימי. אם אדם עובר תהליך גיור הוא "נולד מחדש". אומנם לא עברתי תהליך שכזה אולם היו כאלא שעברו תהליך כזה באופן פנימי, ואכן סיפרו לי על כך.
ג. אכן לא כל אדם בוחר תמיד בטוב. ויש כאלו שממש מקולקלים במעשיהם. האם מותר להתחתן איתם? כן, אך לא רצוי.