איך לעצור אותו מליפול?!!!

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/01/03 19:37 יא בשבט התשסג

שאלה

בס"ד

שלום הרב

אני בשבת דברתי עם חבר והיתברר לי שהוא כבר לא דתי/מאמין (הוא בן 21 מפקד בצבא ועדיין שם כיפה בגלל הורים אבל עם השאר הוא גלוי לגמרי) ובשיחתנו הוא אמר לי כך :

ניסיתי כל החיים להתחבר לזה ללמוד את זה וזה פשוט לא מסתדר "לא נח לי" אני לא מתקשר עם אלוקים וכ"ו מה בערך אפשר להגיד לו אם בכלל?

בתודה א

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אני לא יודע מה אתה צריך לומר לו כי צריך להכיר אותו ואת מבנה האישיות שלו.

דע לך כי אין תרופת פלא!! אין האדם יכול להגיע לדרגה רוחנית אם הוא לא עובד על עצמו ועל האישיות שלו.

מה שאתה צריך לעשות זה לקבל אותו כמו שהוא ולא ללעוג עליו ולמעשיו על שהוא פוסח על 2 הסעיפים והוא בעצם שחקן ששם כיפה בשביל ההורים שלו(גם זה משהוא טוב !).

אנשים עוברים כל מיני שלבים ותהליכים בחיים שלהם ויש כאלה שנשברים מיד בלחץ חברתי קטן ויש כאלה שלוקח להם קצת זמן עד שהם נכנעים ללחץ חברתי ...
ויש כאלה שהם אנשים חזקים וגאים ביהדותם ובמעשיהם.!

אתה צריך לחזק בעצמך את הגאווה היהודית!!
את ההעמקה בהבנת המצוות ובקיומם!!
את ההקפדה על תפילה וכוונתה!!
על טוהר המידות ושמירת העיניים!!

אם אתה תהיה חזק, ואני יהיה חזק, והוא יהיה חזק אז זה ישפיע עליו.
אתה יכול גם להתפלל להשם שיחזיר אותו למסילה העולה בית האלוקים.(בתפילת השיבנו ב18)

בהצלחה,

עוזיאל

.