איך להתעמק בכוונות בתפילה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/12/02 10:49 יב בטבת התשסג

שאלה

שלום כב' הרב.

1) הייתי רוצה לדעת האם כשאני אומר "ברוך" בתפילת שמונה עשרה, יש לכוון למשמעות שה' הוא מקור הברכות או לכוון לכך שה' מהולל.

2) האם יש ספר ביאור מילות התפילה המומלץ במיוחד ע"י הרב. ( אני אשכנזי וראיתי שיש ביאור קצר על המקום בגוף התפילה , אבל עפ"י נוסח עדות המזרח).

3) אני לומד קבלה ועבודת ה' שלי מאד מושפעת מענייני קבלה חסידות ופנימיות התורה. האם עלי לשאוף שבשלב כלשהוא בחיי אוסיף כוונות בתפילה מעבר לפשט.

תשובה

בס"ד

1- שה' הוא מקור הברכות והוא משפיע שפע מהאין סוף אלינו.

2- יש הרבה ספרים והשאלה היא לאיזה עומק אתה רוצה להגיע.
יש עולת ראיה של הרב קוק.
יש אבודרהם לפני כמה מאות שנים.
יש ספר "רוח חן" שמדבר על כוונות תפילת ראש השנה והוא מאוד מעניין. של02-9942749
יש ספר "אהלי יעקב על תפילות חגים וגם הוא מאוד עמוק.
יש ספר שאני ממליץ לצעירים שהוא גם עמוק וגם על י הסוד וגם בשפה מובנת והוא "מדיטציה ויהדות" שהוא מדבר על כוונות התפילה.
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=14582

ויש גם כאן תשובות על הכוונות ראה
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=19899

בהצלחה