איך להתגבר על אהבה?

חדשות כיפה הרב רפי פוירשטיין 26/03/03 15:13 כב באדר ב'

שאלה

אהבה היא הדבר הכי יפה שקיים. אחד הרגשות הכי אמיתים שהקב"ה נתן לנו. אך לפעמיים אהבה לא מתגשמת. אז מה עושים שהאהבה לא נותנת מנוח ללב השבור?. תמיד אהבתי והאמנתי בקב"ה. אני אהבתי אדם בכול לבי ואמשיך לאהוב אותו עד יומי האחרון. זה קרה לפני שנתיים. הוא היה דתי לאומי ואני בזמנו הייתי חילונית. הקשר התנתק בשל גורמים משפחתיים מהצד שלו שהשפיעו עליו לסיים את הקשר.כיום אני יודעת שזה היה יעודו בחיי, להראות לי את החיים הדתיים שלא הכרתי. לפני כשנה חזרתי בתשובה.כול מה שאני רוצה זה נחת ללבי.האם ישנה תפילה שיכולה לעזור בהשבת אהבה שאפסו סיכוייה?. איך אוכל להמשיך הלאה שאהבתי לו כה עזה?

בתודה מראש,

שני

תשובה

ב"ה

רוב שלומות
תודה על שאלתך.
בהחלט כדאי לגשש האם עתה תוסר אולי התנגדות משפחתו לקשר בינכם. ומי יודע?
יחד עם זאת, במידה ונראה שאין זה אפשרי. הרי שעליך לפנות מקום לקשר חדש ולבנות בע"ה את ביתך. כיצד עושים זאת? נדמה לי שבמכתבך את רומזת על הדרך. את מבינה שמטרתו של הקשר הקודם היה לחשוף בפניך עולם ומלואו ואת שמחה על כך. למסקנה זאת הגעת תוך ניתוח שכלי של מה שאירע. המשיכי להעצים את מקומה של החשיבה בחייך, שבכוחה לעצב את רגשותינו. באמצעות החשיבה בודאי תביני שעליך לעשות מאמץ לכוף את רגשותיך ולאפשר לקשר חדש להתממש לקראת הקמת ביתך בע"ה. מה שבתחילה עשוי להיות מאמץ, עשוי להוביל את עולם הרגש לאפיקים חדשים. התמכרות לרגש והשקיעה בו עשויה להוות בעיה ולא עצם קיומו של הרגש. רגשות באים וחולפים, הדגשתם או החלשתם נתונה בידינו, הרבה יותר ממה שנדמה בדרך כלל.
התפללי על כך, וכפי שלמדנו אל המקום אליו האדם כוסף ומתפלל שם הוא יהיה הוא באמת.
כל טוב[
רפי פוירשטין