איך להאמין למרות הצרות?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/05/02 13:52 כ באייר התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני שואלת את השאלה בשם חברה שלי שעקב המצב

הקשה במדינה התחילה לשאול שאלות רבות.

היא שואלת, אם ה' כל כך אוהב אותנו אז למה הוא

נותן לבניו למות כל כך צעירים במלחמות כאשר

הם בעצם שומרים על המדינה ומגנים עלינו - למה הוא לא שומר עליהם?

אני יודעת שהשאלה נשמעת מוזרה ושיש לה תשובה פשוטה, אך אני רוצה לתת לה תשובה שתוכל לספק אותה ולא לעורר יותר שאלות.

זאת ילדה דתיה וחבל שהיא תתחיל להרהר ולפקפק

כל כך באמונה בה'.

אני מקווה שהרב יענה על השאלה,

בתודה מראש, נטלי

תשובה

ב"ה

נטלי ברכה ושלום,

השאלה ששאלת היא שאלה נוקבת וכואבת, ואינה מוזרה כלל ועיקר. חשוב ונכון לברר את ענייני האמונה ולהעמיק ולדרוש ובמיוחד בעניינים כואבים כל כך, ומתוך הבירור תתקרב חברתך יותר אל ריבונו של עולם.

כל השאלות שמתחילות ב"למה" כלפי הנהגת ה' יתברך בעולם הן טבעיות, ובמיוחד בנושאים הקשורים לחיים ומוות. ותמיד ישנה תשובה שהיא פתוחה לכל התשובות האחרות: "ככה". אשרי העם ש"ככה" לו. אם השאלה היא "למה", התשובה היא כך רצה הקב"ה. רצינו שכך יקרה והוא סובב את זה כך שזה ייצא לטובתנו כי ה' אוהב אותנו.

זוהי האמונה החזקה ביותר שמביאה את האדם לבטחון מוחלט שכל מה שקורה בעולם לא קורה במקרה אלא מכוון בכוונה תחילה ע"מ שלי ולך ולנו יהיה טוב ואושר בעולם.

לפעמים קשה לנו לראות כיצד מתוך הצרה צומחת הישועה, אך אסור לנו להתייאש אלא לראות עין בעין מה היא הצרה ומה היא הישועה, וכיצד ניתן לתקן כדי שלא תקום פעמיים צרה.

תפקיד הייסורים בעולם הוא לקרב אותנו אל הגאולה, ועייני בתשובה הבאה העוסקת בנושא גאולה ותשובה.https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=7246

בברכה,
עוזיאל