איך לברך על 3 משולשי פיצה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/09/02 20:52 ח בתשרי התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב

רציתי לשאול, יש הלכה שעל פיצה אחת - מברכים ברכה אחרונה מעין 3 ועל 2 פיצות - ברכת המזון

אז שמעתי הצעה מחבר שלי:

לאכול אחת - לברך מעין 3

לאכול את השניה - ולברך גם מעין 3

האם זה בסדר מבחינה הלכתית? ומה לגבי בחינת הקשר שלנו עם בורא עולם? זה לא טיפה "מתחמק"?

אריה

תשובה

ב"ה

שלום .

אפשר לעשות כך ואין זה הערמה.ועדיף לעשות הפסק או של זמן (4 דקות) או של מקום(לצאת מהחדר ולהכנס) בין אכילה לאכילה.

דע כי מי שאוכל לחם או עוגות מעל230 גרם צריך לברך ברכת המזון.

בברכה,

עוזיאל