איך לבחור ישיבה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 18/10/02 13:02 יב בחשון התשסג

שאלה

שלום!

לפי מה שהבנתי חברים מקשיבים הם חברי ישיבות גבוהות\הסדר. אני עכשיו שמיניסט וחושב לאן ללכת שנה הבאה. מכיוון שאי אפשר להיות בכל הישיבות בארץ ואפשר לקבל רק רושם מועט ממה שאנשים אומרים- חשבתי שאתם תוכלו לעזור לי ולהגיד לי את הקו הכללי של הישיבות כמו למשל השקפות חיים, מה מקום לימוד התורה אצלם, ישוב א"י, חסידות, רגש, שכל, לימוד אמונה-יותר או פחות וכו'... על הישיבות הבאות (שעליהם שמעתי שהם מעולות: שבי חברון,ירוחם, מצפה רמון, עטרת כהנים,מרכז,הר המור,שילה,תורת החיים,בית אל.

תודה רבה!!!!

תשובה

שלום וברכה!
בתחילת דבריי אומר לך דבר שאולי יישמע לך מוזר אבל יש בו מידה רבה של אמת. יותר משחשוב איזו ישיבה תבחר, חשוב איך תתנהג שם.
בחור יכול ללכת לישיבה מעולה ולבזבז שם את זמנו, והוא יכול ללכת לישיבה פחות טובה ועל ידי עמל והשקעה לפרוח ולהצליח. אנו חיים בעולם הזה שהוא עולם של עמל ועבודה. ההחלטה לאיזו ישיבה ללכת איננה סוף הדרך, אלא רק תחילתה. מכאן ואילך מתחיל העיקר, והוא עד כמה תעמול, תשקיע, תשקוד, תבנה את עצמך.
לאחר היסוד הזה, חשוב למצוא מקום שתאהב אותו ותרגיש בו טוב. "אין אדם לומד אלא במקום שליבו חפץ", אמרו חז"ל.
חשוב גם למצוא מקום שיתן לך את הכלים הכי טובים להתפתח בהתאם ליכולות והכשרונות שלך.
הטוב ביותר הוא לפנות לרב שמכיר אותך אישית ומכיר את הישיבות המדוברות. הוא יכול לומר לך על סמך הכרותו אותך את הישיבות שיותר מתאימות לך.
אפשר גם להיעזר בחברים שלך שלומדים בישיבות השונות ומכירים אותך. הם גם יוכלו לייעץ עד כמה הישיבה שלהם מתאימה לך.
מן הסתם אחרי הבירור הנ"ל ישארו כ3–4 ישיבות שתהיינה רלוונטיות מבחינתך. בשלב זה כדאי פשוט להגיע לישיבות האלו וללמוד ולהיות שם חצי שבוע – שבוע ולהתרשם בעצמך. תקבל רושם ראשוני משלך לגבי הסגנון של אותה ישיבה והייחודיות שלה.
הישיבות שונות באופיין ולכל אחת יש את הייחודיות שלה.
למשל: בישיבות שמספר הבחורים יותר קטן, בד"כ הצד החברותי יותר מגובש.
יש ישיבות שהדגש בהן הוא על לימודי הגמ' בעיון, ויש שעל לימודי בקיאות.
יש ישיבות שהדגש בהן על לימוד מסודר עם תכניות והספקים, בקיצור– תופסים אותך קצת יותר קצר, ויש ישיבות שכלל לא תופסות אותך וכמעט כל האחריות על כתפיך (לטוב ולרע כמובן).
יש ישיבות עם אופי יותר 'חסידי', יש ישיבות עם פתיחות רבה יותר וקו רחב יותר בלימודי אמונה ויש ישיבות שמצטמצמות יותר לתחומים מסויימים, וכן הלאה וכן הלאה.
כמובן יתכן שבכל ישיבה יהיה שילוב של הדברים הנ"ל.

אותו רושם ראשוני שלך יעזור לך להכריע על המקום שיותר מתאים לך.
יתכן ומעבר לרושם הראשוני תגיע להרגשה של זהו! זה המקום שלי! כמובן שאז ההתלבטות נפתרה והגעת ללמוד תורה במקום שלבך חפץ.
ושוב זכור שהעיקר הוא העמל וההשקעה שלך, ודבר נוסף:
אם לא תמצא את עצמך במקום מסויים, תמיד ניתן לעבור למקום אחר. זה לא דבר מומלץ מלכתחילה, אבל זה אפשרי. זו לא החלטה שלא ניתן לשנות.
בהצלחה רבה וכל טוב,
דוד, חברים מקשיבים