איך זה יתכן, איך??????

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 03/05/05 20:56 כד בניסן התשסה

שאלה

שלום.

רציתי לשאול שאלה באמונה שמציקה לי מאוד בזמן האחרון.

אומרים שאדם נפטר אחרי שהוא מסיים את התפקיד שלו בעולם הזה-או אולי כי הוא עשה משהו לא בסדר, אבל איך זה יכול להיות שתינוקות קטנים נפטרים??? איזה מין תפקיד הם סיימו? איזה עברות הם הספיקו לעשות????

שמעתי סיפור על אישה שהייתה עקרה מלא שנים ובסוף רבי (נדמה לי הבעש"ט) התפלל עליה ונולד לה בן -אבל אחרי שנתיים הוא נפטר...

היא באה לרבי ובכתה לו והוא סיפר לה סיפור על גוי שהתגייר ונעשה צדיק גדול מאוד או משהו וכשהוא נפטר החליטו להחזיר אותו לעולם הזה כדי לכפר על זה ששתה שנתיים חלב של גויה- וזה היה התינוק שלה..

אבל זה לא מסתדר לי אם הסיפורים של היום כי-

א. לא יכול להיות שכל המקרים האלה(ויש הרבה לצערנו) זה בגלל סיבה כזאת

ב. זה עונש נורא לקחת לאמא את התינוק שלה- ופשוט שום תשובה לא מסתדרת לי עם הדבר הזה!!!

תודה רבה על תשומת הלב

וישר כוח על האתר הנפלא!!!!

אני.

תשובה

שלום וברכה

לעולם לא נוכל לדעת את דרכיו של הקב"ה שגבוה הוא מעל גבוה וחלק מאמונתנו לדעת שלא נוכל לדעת. זה דורש הרבה אמונה וגדולי עולם שאלו שאלות של גמול ועונש את הקב"ה.

בברכה
מאיר נהוראי