איך המכבים הטמאים הדליקו את השמן הטהור?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 12/12/02 01:08 ז בטבת התשסג

שאלה

שלום רב ברצוני לשאול כיצד המכבים הדליקו את המנורה והרי הם היו טמאים? מה הרעיון היה למצוא כד שמן טהור אם ברגע שהם נוגעים בו הם מטמאים אותו?

אודה לכם מאוד אם תענו לי ואם תוכלו לשלוח לי גם את המקורות לתשובה בתודה מראש אריאל.

תשובה

שלום וברכה,
יש בראשונים כמה תשובות על שאלה זו. ייתכן והיה כהן אחד שלא נטמא והוא הדליק את המנורה. אפשרות נוספת שכתבו הראשונים היא שהכהנים הדליקו על ידי קיסמים ארוכים, ולפי ההלכה 'פשוטי כלי עץ' אינם מקבלים טומאה.
אפשר לעיין באינציקלופדיה תלמודית ערך "חנוכה" לגבי השמן. שם מרוכזות התשובות בענין עם המקורות.
חנוכה שמח
שמיר, חברים מקשיבים