איך החזיר יהפוך לכשר

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 28/10/12 01:16 יב בחשון התשעג

שאלה

שלום הרב

1) התורה מציינת שהחזיר טמא, איך יכול להיות שבביאת המשיח התורה תשתנה? מה התורה לא נשארת לעד על כל פרטיה ודקדוקיה, ואם זה חזיר אחר, למה לקרוא לו חזיר ולמה אור החיים לא ציין את זה ואמר שהחזיר יהפוך לכשר?

2)האם מותר לשחק במשחק מחשב שבו יש לנשים שמלה ארוכה עם שרוולים קצרים אבל לחלקם יש מחשוף קטן (אני לא יודע איך להגדיר את זה כי אני לא יודע מה זה מחשוף רציני אבל אני חושב שזה קטן אולי אפילו חריץ)והאם מותר לשחק משחק כזה ליד אנשים ?

3)חבר שלי אמר שהוא מצא ספר של רב שבו כתוב שיש דג שיש לו סנפיר ואין לו קשקשת אתה מכיר את הדג הזה ? איך זה הגיוני?

תשובה

שלום וברכה

1) איני יודע לאיזה מדרש בדיוק אתה מתכוון, אבל בגדול צריך לדעת שלטווח הארוך של חיי הנצח - העולם ישתנה. למשל יש דעה בחז"ל ש"מצוות בטלות לעתיד לבא", הכוונה שמושגי הגוף והחיים שלנו יהיו כאלה שהאור האלוהי יצטרך להופיע בהם באופן שונה ממה שמצוות עושות כיום. ייתכן שהשינוי יהיה כזה שגם מציאות טמאה כחזיר תוכל לגלות את הטהרה שלה בבוא העת. מכל מקום זה לא הדרכה למעשה לעידן שלנו אלא אמירה עקרונית שלכל דבר, גם המתגלה בשיא הטומאה כיום, הוא פועל יוצא של הקב"ה ולכן יופיע את הצד האלוהי הטהור שלו ביום מן הימים

2) אסור כמו ראיית סרט לא צנוע. כמובן צריך לראות באיזה דמות מדובר אבל בד"כ משחקי מחשב עוצבו בסטנדרטים שלא על פי הלכות צניעות בלשון המעטה

3) איני מכיר. אבל גם פה, כדוגמת סעיף 1, ייתכן שהכוונה ברמה העקרונית-רוחנית. צריך לשאול את הרב למה התכוון

בברכה חגי