איך הוא מעיז להשיב פני ריקם?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/01/03 15:20 כח בטבת התשסג

שאלה

לפני 20 שנים או יותר במהלך עבודתי במקום העבודה שלי בירושלים הכירותי אדם יהודי מאמין ושומר מצוות מהנכר שהיחסים ביננו עד לפני שנה או יותר משנה היו טובים וחמים היום לאור התשובה השלילית שקיבלתי ממנו איני יודע אם אכן ובאמת היחסים הם טובים ואם הם לא כל כך טובים אין לי ולו שמץ של מושג ממה נובע הדבר.

הבקשה שלי היתה ממנו אם הוא יכול לעזור לי בהלוואה לשם תיקון המצבות של המכרים שלי והחלפת המקרר וצביעת הדירה ותשובתו של האדם העשיר הזה הייתה לא יען כי לו יש המון הוצאות כרגע בגלל חתונת בתו שאמורה להתחתן אי"ה ביום שלישי הקרוב.

למרות שאני דן ותמיד אדון את האדם לכף זכות איך אדם עשיר ועשיר מאוד ושיהיה לו תמיד ושהשם יוסיף לו כפל כפלים בכל המובנים ובנוסף אדם מאמין ומקיים מצוות מעיז להחזיר את פני ריקם בתשובה כזאת ?

לתגובתך המהירה אודה .

ד.א

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ידידי היקר ,חלפו 20 שנה מאז שאתה הכרת אותו !
אולי הוא פשוט לא כל כך זוכר אותך -אולי.
ואולי הטענה שלו היא צודקת פשוט אין לו כסף כרגע!

אפשר לנחש עוד הרבה אולי .אבל אני חושב שנצבת בפנך האפשרות לעבוד על מידות הנפש שלך.
אתה עומד כרגע בניסיון !!
לכעוס או לא לכעוס,
לשמור טינה או לא לשמור,
לגדף את החבר או לא.
ואתה הוא זה שצריך לעמוד בניסיון שזימן לך השם.

עמוד בזה בכבוד!!!!
אל תתן ליצר הרע להפיל אותך .
תנצח את הכוחות הרעים ותצא מחוזק מהניסיון הזה.
תתפלל להשם שיעזור לך במצבך.ותשועת השם כהרף עין ישלח עזרך מקודש וממקום אחר יעזור לך. אמן.

בברכה,

עוזיאל

.