איך אני יודעת מי אלוקים ?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/12/02 01:51 כו בכסלו התשסג

שאלה

לכבוד הרב!

הרבה פעמים שמעתי את המשפט "אדם יכול לחשוב שהוא עובד את ד' אך לגלות בסוף חייו שהוא לא עבד את ד' מכיוון שלא ידע מיהו ד'"

אף פעם לא הבנתי מה הכוונה בכלל ומה בדיוק רוצים ממני...

ישנו גם פרק שלם בספרו של הרב אבינר שליט"א- "אשמח" שעוסק בשאלה הזאת, לא הבנתי מה רוצים ממני והרגשתי שזה סתם מסבך אותי יותר ויותר אז לא קראתי...

מה הכוונה "מיהו ד'"?! אני באמת יכולה בסוף חיי לגלות שלא עבדתי את ד' "האמיתי"?! ואם כך מיהו באמת ד' ואיך אני אמורה לדעת את כל זה?!

תודה רבה רבה מראש!!!!!

חג שמח!!!!!!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אכן את צודקת יש אנשים שחושבים שהם עובדי השם אך הם עובדים לדבר אחר.
נאמר בתהילים "לא יהיה בך אל זר ולא תשתחווה לאל נכר " יש פעמים שהאדם עובד את האל הזר שבתוכו.

ולכן יש לך לברר ולחזק באופן אמיתי את האמונה שלך בהשם.
דבר זה מצריך לימוד ומחשבה ואמונה שאנו עבדי השם
ולא עבדי היצר הרע .שאנו עבדי השם ולא עבדי הזמן ואופנותיו. שאנו עבדי השם שהוא נוטה שמים ויוסד ארץ
הוא אלוקנו ואין עוד אחר.
דבר זה צריך לדעת ולהשיב אל הלב.

עייני נא בספר אמונות (2 כרכים )של הרב הס.

בהצלחה,

עוזיאל