איך אני אכפר על מה שעשיתי?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 29/09/02 16:16 כג בתשרי התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום,

במשך תקופה די ארוכה היתה לי חברה, בהתחלה הקשר היה רציני וטוב, והקפדנו על הילכות נגיעה. לקראת סופו של הקשר, בלי לחפש יותר מידי תירוצים, נשברנו, והגענו לחיבוק ונישוק ואפילו למצבים יותר אנטימיים שלא פה המקום לפרטם... לבסוף עשיתי צעד נועז וסיימתי את הקשר, למרות שהיתה אהבה,בגלל אותה נגיעה שאפשר לומר הרסה את הקשר הטהור בינינו כצעירים דתיים. שנינו ידענו שזה הדבר הנכון לעשות. שאלתי היא: האם ניתן לכפר על מה שעשיתי? איך? עוד דבר: חברתי לשעבר גרה איתי באותו הישוב. אנחנו באותו השבט אז אנחנו מתראים די הרבה, וכל פעם שאני רואה אותה אני נזכר במעשי העבר וחושב עליהם, ולפעמים אני ממש "מתבאס" כי קשה לי מידי לראות אותה, ואני עוזב את המקום ומתרחק ממנה. אז זה עוד יותר קשה, כי עדיין יש לי רגשות כלפיה ואני לא רוצה לנתק ממנה את הקשר לגמרי... מה לעשות??? סליחה שהארכתי, בתודה מראש.

תשובה

ב"ה

שלום.

הדבר היחיד שאתה צריך לעשות הוא להשקיע את עצמך ואת ראשך בלימוד תורה ובקיום מצוות.נקודה.

כאשר הראש פנוי ויש זמן לדמיין ולפנטז את היצר הרע משתולל.
אתה צריך לשקוע ברוחניות.ואולי זה יכפר לך.
בודאי שאתה צריך לנתק איתה מגע .אני מודע לזה שזה רגיש ושאתם גרים באותו יישוב.
אבל הפתרון הוא למלא את הראש בתוכן רוחני!!!
תשקיע יותר בלימודים !!
טוב מאוד עשית שניתקתה מיד את הקשר .יישר כוחך!!

אם הייתה רגיל ללמוד פרק אחד למד מעתה שניים!!
(זו דוגמא)
תעסיק את עצמך :
בלימודים,
בחברים,
בתחביבים.
בעשיית חסד עם אנשים.

והוא רחום יכפר.

בברכה,

עוזיאל