איך אדע..

חדשות כיפה רבני מעייני הישועה 07/12/13 22:09 ד בטבת התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני נמצאת המצב מאמת מבלבל והראש שלי מלא מחשבות עדי כדי כך שלפעמים הראש שלי מתחיל לכאוב. אני אספר מהתחלה - היה לי חבר לפני כשנתיים והייתי בטוחה שאני הולכת להתחתן איתו אבל יום אחד הוא פשוט נפרד ממני, הייתי שבורה, המליצו לי על רב, מבלי לחשוב פעמיים נסעתי אליו, הוא אמר לי שאין לי מה להצטער כי אלוהים עשה לי רק טוב כי הוא לא היה בשבילי, הוא אמר שהוא נותן לי ברכה ושבע"ה הבחור הבא יהיה שלי. יצאתי משם עם תקווה, אכן פגשתי בחור שהוא קטן ממני ב3 שנים, בלי השכלה (עכשיו התחיל ללמוד), וגר אצל ההורים. אני מציינת את זה כיוון שהבחור שיצאתי איתו קודם היה בן 30, כלכלן ועצמאי. אז הייתי נורא סקפטית לגבי הקשר אבל בכל זאת משהו אמר לי שכדאי לנסות. עם הזמן היה לי קשה כי הרגשתי שהגיל מפריע לי, היה לי קשה עם זה שהוא גר עם ההורים, הוא היה קצת קנאי והרגשתי שהוא חוסם אותי ולא הייתי שלמה עם עצמי. מצאתי את עצמי סובלת מכאבי ראש וחרדות פניתי לאותו רב שוב כאשר הוא אמר לי שהמחשבות שלי זה שטויות ושזה הבחור. הוא נתן לי לקרוא את "נשמת כל חי" 40 יום ואמר שזה יראה לי את האמת. המחשבות לא הפסיקו להציק לי פניתי לעוד רב שאמר שהוא בירך אותי ועכשיו אני אעשה את הבחירה שלי - אין לי מה לדאוג כי אני אתחתן ואני רק צריכה לבחור. זה לא עזר אני התחלתי לקרוא את "את נשמת כל חי" תוך כדי וזה הגיע למצב שאני לקחתי חופש מהעבודה כי כבר לא הרגשתי טוב ונכנסתי למחשבות עמוקות, בכיתי המון התקשרתי לבחור ונפרדתי ממנו. אנחנו פרודים כבר כמעט שבוע ונפגשנו פעמיים כי זה נורא קשה לנו. כבוד הרב אני חייבת לציין שהוא מאוד אוהב אותי ומכבד אותי ויש לו עוד תקווה שנחזור, אני באמת לא יודעת מה לעשות..מצד אחד אני מרגישה שקשה לי איתו ומצד שני הרב אמר שזה הבחור. אנא עזור לי. תודה

תשובה

שלום וברכה!
פעמים רבות אדם מחפש להטיל אחריות על אנשים אחרים בסביבתו כדי להרגיש הקלה, שגם אם בסופו של דבר יתברר שטעיתי - זה בגלל שמישהו אמר לי לעשות כך.

תפקידו של רב לתת הכוונה תורנית, להרחיב לנו את האופקים בדבר רצון ה' בעולם, אבל אף רב לא יכול באמת לקחת ממנו את האחריות ולבחור בשבילנו!

הבחירה בסופו של דבר צריכה להיות שלך, מה את מחפשת בבן זוג, מה טוב לך, ואיך את רואה את הבית שאת רוצה להקים.
דוגמא לכמה קריטריונים שכדאי לך לבדוק: האם מתעוררת חיבה ורצון להיות עם אותו בן זוג, האם יש לו מידות טובות, האם קיימים תחומי עניין משותפים, וכן הלאה.

בנוסף, טוב ללכת גם לרב ולקבל עצה טובה, ברכה והדרכה מעשית מה צריך לחפש בבן זוג ובמה להתמקד.
בהצלחה

אברהם קריספין
רב קהילה בישוב אדם