אח מאומץ

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 19/07/05 00:13 יב בתמוז התשסה

שאלה

לרב שלום!

מה ההלכה פוסקת לגבי אח מאומץ במשפחה עם בנות? כלומר, אפשר להתנהג כרגיל כאילו הוא אח ביולוגי? אפשר להסתובב לידו עם מכנסים בבית, לגעת בו, להיות איתו לבד בבית וכו'??

ועוד שאלה בנושא- אם המשפחה המאמצת אכשנזים אך יודעים בוודאות שהוא ספרדי צריך להקפיד איתו על ההלכות עפ"י הספרדים או שפשוט ינהג כמו המשפחה המאמצת?

תודה רבה!

תשובה

שלום רב
כל עוד הוא קטן אפשר להקל בדברים אלו אבל משיגע לגיל שמונה -תשע יש להקפיד על כל כללי הצמניעות.גם אם הוא ספרדי יש להנהיג אותו לפי כללי אשכנז כדי שלא יתבלבל וירגיש לא בנוח.בפרק שעכשיו הוא נכנס אליכם בקביעות וזה ביתו.