אחדות וגבולות המחלוקת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/03/02 18:40 ח בניסן התשסב

שאלה

אם דעה של רב אחד, אינה מקובלת על רב אחר, אינה אומרת שהדעה של הרב השני אינה נכונה, שמענו על מחלוקות רבות שהיה רוב של חכמים שהיום נגד רב אחד, זה הפך את הרב לטועה? לתורה יש שבעים פנים, זה תלוי באיזו דרך אתה הולך.

תשובה

בס"ד

יש מצב שבו כל דברי החולקים - אלה ואלה דברי אלוקים חיים. בזה נאמר שכל הדרכים בתורה הם נכונות.

אבל הזהר מאוד מאוד!!. זה לא הופך את כל הדרכים, גם אלה שנגד התורה, לנכונות.

האם היית אומר את דבריך אלה על הריפורמים שחתכו וביתרו את התורה לשבעים פנים?
האם היית אומר את דבריך אלה על שבתאי צבי שפעל בשם התורה והביא נזק גדול לעם ישראל?
האם היית אומר את דבריך על המרגלים שאמרו לא לעלות לארץ נגד דעת משה?

לא!
למה לא?
הלא הם היו רבנים גדולים - ראשי בני ישראל?

מפני שהם הלכו נגד דברי ה'!!

יש דברים שבהם אי אפשר לומר אלה ואלה דברי אלוקים חיים - יש מחלוקת וצריך להכריע בה. ויש מחלוקות שאפ לא תכריע בהם אתה עלול להביא ים של דמים וקרבנות יתומים ואלמנות.

צריך להכריע במחלוקת!!

----
בנוגע לתה בשבת
https://www.kipa.co.il/ask/personal.asp?id=4954