אחדות או ארץ ישראל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/12/02 22:19 כח בכסלו התשסג

שאלה

בעזרתו יתברך!

חנוכה שמח כבוד הרב!

האם בשביל מצוות אחדות מותר לוותר על מצווה אחרת, דאורי'יתא כגון ארץ ישרא'ל?

הרי אם נוותר על יסוד החי'ים שלנו שהיא התורה ומצוותי'ה ויסוד אחיזתינו א"י אז לא י'הי'ה שום בסיס לאחדות וזה י'הי'ה מעין אחדות שיקרית

ובנוסף מה זה ישדר לחילונים?

בתודה

נעם!

נא לפרסם את התשובה באתר אין לי כתובת באמת!

תשובה

בס"ד

כיון שהקב"ה נתן לנו את כל התורה - גם את מצוות ארץ ישראל וגם את המצווה "ואהבת לרעך כמוך" הם לא יכולות להתנגש באמת.

כיון שהקב"ה נתן לנו את ארץ ישראל - לא יתכן שהיא תגרום מחלוקת ופירוד בעם ישראל. ואם תשאל הרי אנו רואים מחלוקת. דע לך כי זו לא מחלוקת של פירוד אלא מחלוקת של בירור דעות.

לכן אם נוותר על ארץ ישראל - זה לא יביא לשלום בעם ישראל כלל. לא שלום עם אויבינו ולהבדיל גם לא שלום עם אחינו. אין שלום על בסיס שקר.

כל זה לא פוגע כי הוא זה בערך ה"אחדות" ואי אפשר לומר עליה שהיא "שקרית". הנביא אומר אפילו "חבור עצבים אפרים - הנח לו" שאפילו אחדות של עובדי עבודה זרה חשובה לפני הקב"ה.

מסקנה.

כיון שאותו אלוקים נתן לנו את שתי המצות הללו - זאת אומרת שהן יכולת לחיות יחד. ולכן הם יחיו יחד ובלבד שאנחנו לא נפריע להם.

בהצלחה