אזעקה בשבת.

חדשות כיפה הרב חיים נבון 11/06/08 15:19 ח בסיון התשסח

שאלה

כבוד הרב.

בשבת יש לנו בבית אזעקה שמופעלת בעצמה ב- 1:45. כבר קרה פעמיים שכמעט איחרתי.. אני בשישי בערב בשיחה בבני עקיבא ולפעמים קורה שאני ממש ממהרת כדי להגיע בזמן -לפני האזעקה.

אני מפחדת לפספס יום אחד. מה אני צריכה לעשות? שאלתי את אבא שלי.. אולי לישון אצל חברה או משהו. הוא אמר לי שזה לא יקרה. שאני לא יאחר. אבל אמרתי לו שזה אפשרי שזה יקרה בטעות. הוא אמר שאו שאני נכנסת ומנטרלת אותה - חילול שבת או שאני ישנה אצל חברה ונמצאת בבית בשעה 7 בבוקר. כי אם לא, הוא ידאג ויתקשר למשטרה. לא נראה לי שאני יצליח לקום ולהגיע לבית בשעה 7. אני לא רוצה שאבא שלי יחלל שבת ויתקשר למשטרה. מה אני אמורה לעשות??

עוד דבר - אם אני נכנסת והאזעקה פתאום מתחילה לצפצף - מה לעשות? לכבות אותה? כי אם לא.. אז המוקד יחללו שבת - הם יתקשרו הביתה כמה פעמים, ואז הם יסעו עד לבית שלנו..

תודה!

תשובה

שלום וטוב.
בקשתו של אביך שתגיעי הביתה בליל שבת לפני שתיים בבוקר נראית לי סבירה מאוד, וזהו הפיתרון הפשוט למצב.