אזכרה לדורות קודמים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 02/08/09 13:40 יב באב התשסט

שאלה

שלום רב ,

נפטרים שקרוב לוודאי שאין עושים עליהם אזכרה,

ולא ידוע תאריך פטירתם.

האם תיקון נפטרים יכול לעזור לעילוי נשמתם?

והאם יש תאריך מסויים שניתן לעשות עלהם אזכרה

באופן " מרוכז"?

אם כן , היכן ומתי?

בברכה,

תשובה

שלום וברכה וטוב שאת דואגת למי שאין מי שידאג לנשמתו

כדי לענות לשאלתך נגדיר מהי אזכרה -
זהו יום בו אנו מקדישים לימוד תורה ומעשים טובים ואומרים קדיש לע"נ נשמת נפטר מסוים. זה יכול להיות רק ביום פטירתו המדויק בכל שנה.
ולכן גם לא שייך לקבוע יום "מרוכז".
יש דעה שאחרי 50 שנה מפטירתם אין עושים יותר "אזכרה" ובמציאות זה שונה אם יש צאצאים או אנשים שיכולים ללמוד דברי תורה שלהם [ואז זו זכות עבורם, או אם אף אחד אינו זוכרם אחרי 50 שנה]

לכן הצעתי -
אם זה קרובים שאת חייבת בכבודם כמו סבא וסבתא שלך - תבררי את תאריך פטירתם [אם הם נפטרו בישראל זה נעשה על ידי שליחת דוא"ל למשרד הפנים ובקשת תעודת פטירה]
אם מדובר ברב או באיש רב מעשים כדאי באותו יום לספר על תורתו ועל מעשיו החשובים.
אם זה קרובים אחרים - לפי רצונך ושיקול דעתך.

אין צורך לערוך סעודת או ללכת לבית הקברות וכד´

בברכה דוד לוי
davilevi@netvision.net.il