אזכרה והכנסת ספר תורה

חדשות כיפה רבני מעייני הישועה 24/12/13 07:02 כא בטבת התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב

1. אנחנו כותבים ספר תורה לעילוי נשמת אבינו . בין ההקדשות שאימי רוצה לכתוב על הצלחות של הספר , יהיה " להצלחת הבנים ..... וכל יוצאי חלציהם " . אמרו לנו שלא כדאי לכתוב את המילה " להצלחת.. " מאחר ואם חלילה אחד הילדים ימות טרם זמנו , יהיה צורך לפרק ולהחליף את הצלחות של הספר תורה בעלות גבוהה .

השאלה האם המילה " לזכות..." יכולה להחליף את המילה " להצלחת " או שיש לרב הצעה למילה אחרת ( אין מקום ליותר מזה ) ?

2. אימי רוצה לעשות את הכנסת הספר תורה ביום האזכרה הראשון של אבי . לבצע את האזכרה בצהריים, ואחרי צאת הכוכבים לעשות את התהלוכה של הכנסת הספר תורה . לנו הילדים קצת לא " מתחבר" עניין האזכרה ומיד בסמוך לה החגיגות למרות שאנחנו מבינים את אימי - מדובר על עניין לוגיסטי וכלכלי לא פשוט לפצל את שני האירועים הללו . הייתי מעוניין לשמוע את דעתו של הרב גם בעניין הזה .

תשובה

שלום וברכה!
א. ניתן לכתוב גם "להצלחת" משום שגם אם ח"ו יקרה מקרה רע, יהיה הס"ת להצלחת נשמתו בעולם הבא.
אבל אין עיכוב לכתוב לזכות.
ב. אכן לא קיימת סתירה בין שני האירועים, להיפך מטרת הס"ת להנציח את זכרו, ולזכות את נשמתו במעלה.
אולי כדי שהחיבור יהיה ברור, ניתן לשלב דברי תורה לזכרו לאחר הכנסת הספר תורה.
יהי זכרו ברוך!
בשורות טובות

אברהם קריספין
רב קהילה בישוב אדם