אזכרה בשנה מעוברת

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 06/01/03 12:52 ג בשבט התשסג

שאלה

לכבוד הרב.

אני נוהג הלכות אבלות לפי מנהג הספרדים.

אבי נפטר ב - יח באייר התשס"ב (לג בעומר 30/04/2002 ) בשעה 18:00 כאשר צאת הכוכבים היה ב 18:45

ונקבר בתאריך ( יט באייר 01/05/2002 ) התשס"ב

ברצוני לברר (לפי מנהג הספרדים) .

מה תאריך אזכרה 11 חודש ?

מה תאריך אזכרה בשנה ?

מה נהוג לפי לעשות

תודה

תשובה

ב"ה ז' שבט תשס"ג

שלום רב!

תאריך אזכרת השנה י"ב חודש אחרי הקבורה כיון שהשנה היא שנה מעוברת הי"ב חודש יסתיימו בי"ט בניסן- חול המועד פסח. לא נהגו לעלות לבית קברות בחול המועד, יש לעשות זאת לפני המועד, ויש שלא עולים כל חודש ניסן ואז יש לעלות בערב ראש חודש.

לגבי י"א חודש יש מחלוקת האם מונים מהמיתה או מהקבורה- ניתן לעיין בביאור הלכה או"ח סימן קל"ב, המנהג המקובל הוא מיום הקבורה, ולכן במקרה שלכם מדובר על י"ט אדר ב'.

בנחמת ציון תנוחמו.

בניהו ברונר

צפת