אורך חצאיות

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 26/06/11 22:58 כד בסיון התשעא

שאלה

שלום!

שאלתי בנוגע לחצאיות בבית הספר אומרים לנו שצריך ללבוש חצאיות עד הברך ושזה צנוע אבל לעומת זאת מה שרואים בחברה החרדית שחצאית צריכה לכסת את כל הרגל ולאו דווקא עד הברך . . אז עד איפה בעצם צריכה להיות החצאית ?

תשובה

שלום וברכה.

נחלקו האחרונים מהו השוק שחייבים לכסות. לדעת המשנ"ב (או"ח סי' עה ס"ק ב) הכוונה עד לברך ולדעת אחרונים רבים הכוונה עד הקרסול (חצאית מקסי). להלכה אנו מקבלים את הוראות המשנ"ב.
בכל מקרה צריך לשים לב שהחצאית לא תעלה מעבר לברך בכל מצב ותנועת גוף כולל הרמת ידים, ישיבה וכו'.
(ע"פ הרב אבינר שאילת שלמה ח"א עמ' 636)

חיים.