אורח חיים

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 16/10/04 19:32 א בחשון התשסה

שאלה

אני כרגע בצבא במסגרת של ישיבת הסדר.יש לי המון התלבטויות בקשר לאורח החיים שאני רוצה לחיות. מצד אחד אני רוצה בעז"ה לשבת הישיבה וללמוד ללמוד הוראה וכך לשלב את החיים שלי בין לימוד בישיבה למקצוע של הוראהץ אבל לפי מה שאמרו לי אין אפשרות גם ללמוד בכולל וגם לעבוד במקצוע כי לא יאפשרו לי. אני רוצה בע"ה להקים בית דתיעל פי אורח ההלכה(ללמוד תורה כי למרות שעכשיו יצרי אומר לי שאין לי סיכוי לשבת וללמוד תורה כל חיי אני יודע שזה אחד היעדים שלנו אם לא העיקרי. וחוץ מזה שאני יודע את כמה שיותר מתעמקים בחיי התורה יותר "חיים" ומאושרים אבל מה עם פרנסה? צריך לסמוך על הנס ?

תשובה

שלום וברכה

אסור לסמוך על הנס וצריך לעשות כל השתדלות והכנה לקראת הפרנסה. ביחס לעתידך הרוחני פנה לראש הישיבה או לאחד הרמי"ם שיש לך קשר חם אתו ונסו ביחד לברר את ההמשך. שאלת ההמשך תלויה במידת ההתמדה, היכולת, הכישרון, השמחה שבלימוד, העיסוק העתידי, המצב הכלכלי. לפעמים, אפשר להמשיך בתורה אבל במקום אחר וכו'.

בהצלחה
מאיר נהוראי