אונס לפי ההלכה

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 18/06/14 19:48 כ בסיון התשעד

שאלה

האם כאשר אישה נאנסת במקום מבודד לא בעיר למשל בשדה על פי ההלכה צריך לסקול אותה באבנים ואם היא נאנסת בעיר צריך לסקול רק את האונס?

"ומת האיש אשר שכב עמה לבדו. ולנערה לא תעשה דבר אין לנערה חטא מות, כי כאשר יקום איש על רעהו ורצחו נפש כן הדבר הזה. כי בשדה מצאה, צעקה הנערה המאורשה ואין מושיע לה."

תודה רבה

בברכה, אסתר הדס אלקיים.

תשובה

שלום.
ראשית, יש להבהיר כי עונש למי ששכבה עם גבר זר, יש רק לאשה "נשואה" לגבר שלה ב"חופה וקידושין", או "ארוסה" דהיינו- קיבלה (נניח טבעת, כנהוג בימינו) קידושין מגבר, יחד עם אמירת "הרי את מקודשת לי..." לעיני שני עדים, כדת משה וישראל, ועדיין לא התחילה להתגורר עם הגבר יחד, כלומר, כהגדרת המשנה והגמרא: "לא נכנסה לחופה" (היום אין מצב כזה, את הקידושין= "ארוסין", וה"חופה" עושים באותו יום).
שנית- עונש למי ששכבה עם גבר זר, שאינה נשואה לו, יש רק לאשה שעשתה זאת מרצונה החופשי.
ועכשיו לשאלתך: "מקום מבודד", יכול להיות כל מקום שהנסיבות גרמו לכך שהאשה לא יכלה להזעיק עזרה.
מקווה שעניתי לשאלתך.