אוננות בבנים

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 14/07/03 06:10 יד בתמוז התשסג

שאלה

לכבוד הרב , אני עורך מדור על כל מיני שאלות ונושאים שאקטואלים היום להרבה מאד ילדים ונוער בישראל ואני רוצה להוסיף על הנקודה של אוננות בבנים אני רוצה לדעת את האיסור ואת הטעמים

תודה, תודה.

נ.ב אני חייב לדעת ככל שיותר מהר......

תשובה

שלום רב!
איסור אוננות נובע מאיסור הוצאת זרע לבטלה, איסור זה הוא חמור ביותר מאחר והוא במו ידיו גורם לכך שאותם זרעים לא יוכלו להתפתח לאדם חי.
הסיבה שאנשים נמשכים לפעמים לאוננות היא מחמת שמחפשים סיפוק והנאה, עליהם למצוא את הסיפוקים בדברים הרבה יותר אמיתיים ופנימיים , מימוש עצמי כיהודי שרוצה לקיים את דבר ה', הסיפוק והשמחה שאדם מוצא בלימוד התורה וקיום המצווה הם התחושות הבריאות והנכונות (להרחבה עיין בשו"ע אבן העזר בהלכות אישות בהתחלה)
מיכאל ברום