אוננות אצל פעוטה

חדשות כיפה הרב אורי ליפשיץ 12/09/11 10:23 יג באלול התשעא

שאלה

שלום לכבוד הרב,

בתי בת שנתיים וחצי מאוננת מדי פעם. כלומר, נשכבת על בטנה ומתחככת בשמיכה או בבקבוק שלה. מה היחס הראוי לעניין זה וכיצד נכון להגיב?

יש הרבה על זה באינטרנט אך אין כמעט שום התייחסות ממקור תורני..

כמו"כ בשבוע האחרון החלה בתנו להירדם על הבטן כשהיא שוכבת על שמיכה בין רגליה. אין לה מוצץ או חפץ מעבר כלשהו ומשכך כרגיל קשה לה להרדם אך האם נכון לתת לה להרדם כך?

תודה

תשובה

ערב טוב ושבוע טוב

איני מומחה, אך כמדומני שהדבר נורמלי וטבעי - כחלק מהתפתחות הילדים והילדות.

כמדומני שחשוב לשמור על שני עקרונות -
האחד הוא לאפשר ולשמר את היכולת של הילדים לחוש בנח עם גופם. זה חלק מבריאות פיזית ונפשית, וחשוב מאוד בתהליך החינוך לא ליצור זרות של הילד/ה כלפי הגוף והטבע.
השני הוא ללמד (ובכל גיל בדרך המתאימה לו) שיש דברים שנעשים בחדרי חדרים, ולא כל דבר מתאים לכל מרחב.

כמדומני שאם הילדה עושה זאת רק בחדרה, לא כדאי למנוע אותה מזה. אם מדובר בעשיה פרהטיבית, בסלון וכו' - כדאי בנחת להסביר לה שיש דברים שהצנעה יפה להם.

כל טוב ובהצלחה רבה

אורי