אוניברסיטה?

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 25/11/02 21:05 כ בכסלו התשסג

שאלה

בס"ד

שלום וערב טוב!

רציתי לדעת האם יש בעיה ללמוד באוניברסיטה? אם כן מה הבעיות בכך? ומה להלכה (שכן יש רבים וטובים שלומדים שם).

תשובה

שלום.

השאלה אם ללמוד באוניברסיטה דומה לשאלה אם מותר לעבוד, או ללכת ברחוב, אם כי ישנם הבדלים מסויימים.

באופן כללי, האוניברסיטה היא מקום שקונים בו דעת ומקצוע. ודאי לא שייך לומר באופן מוחלט שהדבר אסור.

מצד שני, במשך כל החיים עלינו להיות מודעים לסוג החברה לתוכה אנו נכנסים ולהשפעתה עלינו. לפעמים חברת הסטודנטים אינה משפיעה טוב, וצריך לדעת להתגונן מפני השפעות כאלה.

לעיתים נפגשים באוניברסיטה עם תכנים שאינם לרוחה של תורה, או לפחות אינם נראים כאלה ממבט ראשון.
לתלמיד באוניברסיטה לא תמיד שמורה הזכות להחליט אלו תכנים אין הוא רוצה ללמוד.
אין צורך להבהל מתכנים שונים ממה שאנו רגילים אליהם. זו הזדמנות ללמוד להתמודד.
צריך לזכור שלא כל מה שמלמדים באוניברסיטה, גם אם הוא נחשב 'מדעי', הוא גם נכון ואמיתי.

כדאי לעסוק במקביל ללימודים באוניברסיטה גם בלימוד תורני. לימוד זה יכול לתת כלי התמודדות

כדאי גם ליצור קשר עם דמות תורנית (לא רק באינטרנט) אותה אפשר לשאול שאלות ספציפיות על מה שלומדים.

בהצלחה!
ישראל.