אומנות וצניעות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/12/01 18:43 ל בכסלו התשסב

שאלה

לרב שלום,

בין תכשיטים אשר ברשותי, סדרה של סיכות לדש בגד, המעוצבות כדמויות של נשים, ובהם רמז לעירום נשי. בעיני זהו רמז בלבד,אך הפירוש נתון לדמיונו של המתבונן. לאור האיסור "לא תעשה לך פסל וכל תמונה", שאלתי היא האם חל איסור ליצור אמנות כזו, ומה הדין לגבי ענידת תכשיט זה?

בתודה,

רויטל

תשובה

בס"ד

שלום
חכמינו אמרו שההתבוננות אסורה לפי האסוציאציה שהחפץ מעורר בנו. ולכן במקרים כאלו אסור להסתכל אפילו על בגדי אשה שתלוים על החבל אם זה מעורר אותו למחשבות תאוה וכן הדין באצבע קטנה של אשה. כל שכן בתכשיט שרומז לעירום נשי. ובכלל היום הרבה מוצרים מנצלים את יופיה של האשה לרווח פיננסי. ובהחלט אם את רואה מה שכתבת במכתבך - אין ללבוש תכשיט כזה.

תכשיט כזה עלול לעורר ממחשבות כאלה גם במתבונן, לעורר אותו למחשבות אסורות שיושלכו מיד על הבחורה הלובשת תכשיט כזה.

בקיצור - זה לא במקום.