אולי סתירה???

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 27/07/04 00:17 ט באב התשסד

שאלה

בעה"י

לרב שלום!

אני עוקב בתדירות רבה אחר התשובות העינייניות והנהדרות שהאתר מעניק לי ולכל באי האתר.

אני מתמקד בעיקר בנושא של בינו לבינה, אני בן 18 , אני דתי וסיימתי את לימודיי לפני זמן קצר.

אני תמיד למדתי בבתי ספר חילוניים מטעמים ביטחוניים אפשר לומר (אני גר באצבע הגליל ובעבר היה קיים איום רב מצד לבנון) ועקב זאת למדתי בבתי ספר חילוניים שהיו קרובים לביתי.

ועקב זאת ישנם נושאים (כמו הנושא הנ"ל) שלא למדתי כי זה לא נושא שנידון בבית.

שאלתי היא זו:

בתשובתיכם אתם ממליצים לא להכנס לקשר עם בני/בנות המין השני אלא רק שמרגישים שהגיע הזמן לבנות בית בישראל, מכאן נובע מעין אבסורד, איך אני אמור להכיר את האחת והיחידה אם אני לא "אבדוק" קודם למי אני מתאים ומי מתאימה לי?, כי לולא "הבדיקה" הזו יהיה קשה וממושך הזמן שבו אמצא את האחת.

ממתיך לתשובתך/תגובתך,

-ב-

תשובה

שלום רב
א. תמשיך בדרכך להתחזק בשמירת התורה וכדי במסגרת זו למצוא מקום שבו תוכל להמשיך להתפתח ע"י שמיעת שעורי תורה או אפי' כדי להתקשר לאזו שהיא ישיבה
ב.רק כאשר מגיעים לגיל הנשואין ניתןלהכיר בחורה לצורך הקמת הבית ואז יש גם את הכלים לבחון את ההתאמה להקמת הבית המשותף
מיכאל ברום