אולי אכלתי כבד שלא הוכשר

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 19/11/10 11:41 יב בכסלו התשעא

שאלה

ב"ה

שלום רב!

לאחרונה הסיבו את תשומת ליבי שיש צורך להקפיד על בשר כשר ומוכשר. ושבקשר לכבד- מותר לאוכלו רק ע"י צלייה באש כדי שהדם יצא. אם פעם אכלתי את הכבד לא כך,ואני לא יודעת אם אכן היה כשר ומוכשר או רק כשר? מה לעשות??

תודה רבה

תשובה

שלום,

א. בזמן שבית המקדש היה קיים על עניין כזה היו מביאים קרבן מיוחד הנקרא "אשם תלוי" - קרבן המכפר על אדם שמתלבט עם עבר עבירה שיש בו חומרה כמו אכילת דם בטעות.
ב. מהי הבאת קרבן אשם תלוי במונחים של היום?
- תשובה, כלומר, חרטה על המעשה שאולי נעשה ועל אי הזהירות לדעת מה שעשיתי בבירור, וקבלה לעתיד שיש להקפיד על אכילה רק במצב שבטוחים שהאוכל כשר ומוכשר.
- נתינת צדקה חשובה לכל מטרה שנראה צורך אמיתי.
- לימוד של הלכות כשרות השימושיות בבית.
בברכה, דוב ברקוביץ