אוכל בכלים לא כשרים

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 11/11/16 00:15 י בחשון התשעז

שאלה

שלום וברכה אני עובדת בגן ילדים בעלי צרכים מיוחדים ששייך לבית חולים בבית חולים האוכל כשר אבל העובדים לא מקפידים על כשרות הכלים .

מובן לי שאסור להשתמש בכלים אלו כיוון שהם טרפים ולכן אני מביאה איתי מהבית סכום ושאלתי היא כזו .

האם מותר לי למזוג מהאוכל הזה לצלחת שלי שהוגש בכלים טרפים ? במטבח של הבית חולים הכל כשר רק מאז שזה מגיע לגן נוצרות הבעיות של העובדים הגויים במטבח של הגן .

בנוסף האם מותר לי לאכול ירקות שנחתכו על ידי סכין טרפה? היא ספק טרפה כי בגן אנחנו רק חותכים איתה אבל לא מורחים , כלומר נחתך שניצל בוודאות אך גבינה לא חושבת ..

אשמח להכיר קצת דיני כשרות כלים ברוך ה'.. תודה רבה !

תשובה

לשואלת שלום
בשאלתך רבים פרטי הדינים אשר לא כולם נכתבו. אשתדל לכתוב [עיקרי ההלכות].
בכדי לצאת מכל מורכבות עליך לקחת מן האוכל מיד כשהוא יוצא מחדר האוכל ישר לכליך הכשרים.
בנוסף, המלצתי לך [להגדיר כלים (חדשים) שיישארו בגן] לשימוש כל העובדים כשמתעסקים עם האוכל הכללי.
1. במידה והאוכל מוגש לכלים הטרפים כשהוא כבר קר - יכולה את ליטול ממנו אל כליך.
בנוסף יש לדעת שהגשה לבדה מותרת מן הכלים הללו גם בזמן שהאוכל חם אם לא בושל בהם חלב\טרף ב24 השעות האחרונות.
2. לגבי חיתוך, במידה והסכין טרף מותר לאכול מירקות קרים שנחתכו על ידו (למעט ירקות חריפים כצנון, בצל וכדומה), וכן ממרחים.
[ממליץ אני לך על הספר "הכשרות" מאת הרב פוקס], בו פרק שלם בנושא התנהגות בסביבה שאינה שומרת כשרות.
בהצלחה.