אהבה לפני חתונה

חדשות כיפה הרב שי פירון 14/10/02 17:32 ח בחשון התשסג

שאלה

אני יוצא עם בחורה כשלושה חודשים ואני יודע שכלית שהיא בחורה מדהימה ואיכותית.

אני עדיין לא אוהב אותה למרות שאני מעריך, מוקיר ואפילו מעריץ אותה . אני יודע שהיא תהיה חברה, רעיה ואם מדהימה.

יש לי מחסום פסיכולוגי כנראה שמפריע לי לאהוב אותה. (יכול להיות שזה דעות קדומות או מראה חיצוני שאני עדיין לא מתחבר איתו)ואני לא יודע אם לצערי זה יעבור.

השאלה היא אם מותר לי להתחתן איתה מכיוון שאני מפחד שלא אוהב אותה מספיק ואז יהיו חיים אומללים לשנינו???

אולי האהבה תיבנה לאחר החתונה- אבל אני לא רוצה להמר על זה?

מה לעשות????

תשובה

ב"ה

שלומות!

כל כך קשה לענות על שאלה וירטואלית בעניינים הקשורים לפעמים לפיקוח נפש. מדוע שלא תיגש לרב שיש לך קשר איתו, שהוא מכיר אותך, שהוא מסוגל לראות את עיניך , את פניך בשעה שאתה משוחח על ענין כל כך חשוב?!

ולגופו של ענין:

אצל יצחק נאמר שאהב את רבקה לאחר שהביא אותה אל ביתו ובכך מלמדת אותנו התורה שאהבת אמת נבנית לאחר שבונים בית. זוהי המסגרת האמיתית לבניית בית. לבחינת מערכת החיים במבט של נצח.
לפני החתינה יש לבחון את ההתאמה, את ההערכה אולי אפילו מידה מסויימת של הערצה. את היכולת לנהל שיח עמוק, את החיבור אל האופי, את הנעימות מן השהות המשותפת, את ההתחברות, את החיבה, וכו'.
לא בהכרח שאהבה רומנטית רגשית ומתפרצת אותה למדנו מסרטי הוליווד, היא הקריטריון לחתונה. לכן, אני לא רואה בתיאור שלך סיבה להפסקת הקשר.
לכן, מומלץ לבחון את הדברים לעומקם. אולי כדאי לתת לכך עוד זמן לא רב?

ביקר,

שי