אהבה התלויה בדבר

חדשות כיפה הרב שי פירון 29/09/02 00:03 כג בתשרי התשסג

שאלה

הרב פירון שלום רב!

אני פונה אליך בשאלה שנוגעת אלי אישית אך מקורה בשאלה כללית:

קראתי מאמרים המדברים על אהבה התלויה בדבר, ועל כך שכזו מזיקה ואינה אמיתית.

שאלתי על כך-איך אפשר לדעת מהי אהבת אמת? הרי אם תאמר שבשידוך תמנע מאהבה התלויה בדבר- גם שם לפעמים יש ענין של "יוקרה" כך שגם אהבה מסוג זה אינה חפה מכך! מהי אהבה שאינה תלויה בדבר??

ובנוגע אלי אישית- קיימים בי רגשות אהבה למישהי מסויימת, ואני יודע שעדיף להמנע מכך כמה שיותר, בעבר כבר חוויתי כמה אהבה שאינה אמיתית מזיקה ומדרדרת,

אך אני נוטה להאמין שהרגשות שקיימים בי עכשיו הם אמיתיים, ומ"מ זה מסוכן(אף אם אדע שרגשות אלה הם כנים)

שהרי אני רק בחור בשמינית...

איני יודע מה לעשות- חניקת הרגשות מייסרת אותי.

תודה מראש מקרב לב!

תשובה

שלומות!

אני, מאמין בלב שלם שלאנשים בריאים יש מנגנונים הבוחנים, מתוך מבט מקיף מהי אהבת אמת ומה היא אהבה תלויה בגורם אחר.
למבחן הזמן, יכולת להעמיק ולהבהיר, להעמיד את הדברים על דיוקם.

מציע להמתין ולבחון את האהבה הזו ממרחק של זמן,\בעיקר שבגילך, לאן יש למהר?

בברכה,

שי