אהבה בגיל ההתבגרות

חדשות כיפה הרב רפי פוירשטיין 06/04/03 14:21 ד בניסן התשסג

שאלה

אני מאוהב במישהי בשכונה שלי, וממש לא טוב לי עם זה. אני יודע שזה אסור וכל פעם שאני מסתכל עליה אני לוחש לעצמי את הפסוק "ולא תתורו". אבל אני לא מצליח לכלוא את הרגש הזה שכל נער מתבגר מרגיש. איך מתגברים על זה?

תשובה

ב"ה

רוב שלומות
ראה, רגשותיך טבעיים הם.
אך ראוי להתמודד עימם.
מדוע?
כיון שהם אינם משקפים קשר ממשי, עמוק אל מכלול האישיות שלפניך, קשר שמתמשש לקראת חתונה ובעיקר אחריה.
ולכן, הרגש, מתרחש אצל רבים וגם טובים.
הדרך היא לא להרגיש חוטא - אלא:
1. לנסות ולהבהיר לעצמך מהי טיבה של אהבה אמיתית ורצויה {ראה מה שכתבתי קודם}.
2. למלא את עצמך בעוד יותר תכנים: לימוד תורה, התנדבות, מוזיקה, קריאה, מלא עצמך בתכנים.

גם אחרי עצותי אתה עשוי להמשיך ולחוש את תחושותיך.
אז בסדר, הרגשת, אבל אל תיתן להם את המשקל הנוכחי אותו אתה מעניק להם.
ואת מיזעור 'המשקל הנפשי' תשיג {גם} באמצעות עצותי אלה.
וכמאמר רבותינו: "מושכהו לבית המדרש"
ובעזרת ה' תעשה ותצליח.
בברכה
רפי פוירשטין