אגרות חוב וכיבוד הורים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 11/08/09 08:49 כא באב התשסט

שאלה

שלום

אבא שלי סוחר באג"ח קונצרניות , ומרוויח מהפרשי הקנייה והמכירה, וכן לפעמים מהדויידנדים (ריביות) שהחברות מחלקות.

אני לא יודע אם יש לחברות היתר עיסקא, אך לרוב מדובר בחברות גדולות ומוכרות, וכן העסקאות עוברות דרך בנקים גדולים שכמדומני יש להן היתר עסיקא (קשור ? )

האם אסור לסחור בניירות הללו ?

האם יש אפילו צד קטן להקל ?

תשובה

לשואל היקר שלום וברכה,

שאלתך היתה חשובה לו אביך היה שואל אותה ואז הייתי גם משתדל לענות.

יש בכך הרבה יותר מחוסר כבוד שהבן שואל על כשרות הממון של אביו.
אני מאד משתדל לא לענות לילדיו על בית הוריו בעניני הבית משום שההורים הם בעלי הבית.
בעניני ממון - זו בנוסף גם כפיות טובה כלפי אביך שמפרנס אותך, לפנים משורת הדין, כבר שנים רבות.

שוב בתשובה והתמקד בתיקון מידותיך ולא בממון של חבריך או ק"ו הוריך.

בברכה
דוד לוי