אבל

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 26/11/12 16:52 יב בכסלו התשעג

שאלה

בס"ד

שלום לרב

אני בשנת אבל על אבי ועוד לא עבר החודש ויש לי יום הולדת השאלה שלי היא האם יש אפשרות לעשות משהו?

תשובה

צהריים טובים!

ראשית אנא קבלי תנחומי הכנים על מות אביך.

לאבל בשנה הראשונה על מות הוריו אסור להשתתף במסיבות או לערוך מסיבות. לכן, לצערי, את לא יכולה לערוך שום מסיבה עם חברות. אמנם את יכולה לשבת בחיק המשפחה המצומצמת לארוחה בבית ולא במסעדה וכד'. ועדיף לומר איזה דבר תורה רציני לזכר אבא ולהפוך ארוחה זו לסעודת מצווה.
כמו כן את יכולה לעשות מה שתמיד טוב לעשות ביום הולדת - לעשות חשבון נפש כמו ביום הכיפורים - לראות מה עשית בשנה שחלפה, מה עלייך לתקן, מה לחזק וכו'.

המקום ינחם אותך בתוך שאר אבלי ציון וירושלים ולא תוסיפי לדאבה עוד!

חיים בריסק