אבל בעומר

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 08/04/13 16:56 כח בניסן התשעג

שאלה

אבל שתקופת השלושים שלו מסתיימת בתוך העומר מה יעשה יגלח?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה!

אין כל חובה או מצווה להתגלח בתום שלושים. יתירה מזו אדם האבל על אביו ואמו אינו רשאי להתגלח אוטומטית בתום שלושים. אלא היתר גילוח ותספורת לגביו הוא אם גערו בו חבריו שעליו להתגלח ולהסתפר, כאשר הגערה אינה מועילה עד שיסתיימו שלושים ימי אבל, ואם לא גערו בו חבריו מותר להסתפר ולהתגלח לפי חלק מהשיטות רק לאחר שלושה חודשים.

לאור הדברים הנ"ל, אינני מבין פשר שאלתך.

בברכה,

חיים בריסק

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן