אבלות

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 21/09/06 13:59 כח באלול התשסו

שאלה

שלום לכבוד הרב חמתי נקברה ביום שלישי האחרון מתי המשפחה קמה מהשבעה ומתי עולים לבית הקברות ומה קורה ביום שישי ערב ראש השנה האם מותר לעשות חג בבית של מישהו אחר לתשובתך המהירה אודה תודה יוסי

תשובה

בס"ד
ליוסי
המקום ינחם אתכם עם שאר אבלי ציון וירושלים.
אפשר ללכת לסליחות הלילה/מחר, האבלים קמים לפני שבת (לפי הצורך של ההתארגנות שלהם לשבת/חג). אפשר לאכול בחג אצל קרובי משפחה, אבל לא להתארח אצל חברים. ממשיכים להדליק נר זכרון כל שבעת הימים. עלו לבית העלמין לאחר ראש השנה. מנגי אבלות שלושים מסתיימים ביום כיפור.
שתהא לכם שנה טובה ומנחמת
אחיה שלמה אמיתי