אבלות

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 27/10/04 23:28 יב בחשון התשסה

שאלה

שלום כבוד הרב אבא שלי נפטר לפני כ חודשיים ויש לבן שלי בר מצווה בעוד חודש וחצי עוד לפני שאבא שלי אושפז קבענו אולם וקשה לנו לאחזב את הילד שהוא גם קרוי על שמו של אבא שלי אבא שלי היה בן 93 במותו האישה גם מאוד רוצה לחגוג לילד כרגיל מה עושים ייעצו לי להסתובב באולם ולא לשבת כבוד הרב מה עושים תודה מראש מני

תשובה

שלום וברכה

סוגיה זו קשה וראוי שלא לענות עליה דרך האינטרנט. אני מציע שתלך ותתיעץ עם הרב במקום מגורך.
באופן כללי, ישנה הבחנה אם הבר מצוה היא בו ביום היינו אם הילד נהיה בן 13 באותו יום. כמו כן, האם ישנה תזמורת או לא?
יש לחלק בין ההשתתפות בסעודה ובמיוחד אם היא בו ביום, לבין לרקוד שזה ודאי שאסור. כמו כן, במידה ויש נגן או תזמורת הבעיה מתעצמת. מצד שני, הסוגיה עדינה הן מבחינת הילד והן מבחינת הבית והאשה. לכן, טוב שתתיעץ אולם אם אין באפשרותך הימנע מרקודים וכן בנוכחות באולם בשעה שרוקדים והשמחה גדולה.
שנשמע בשורות טובות
מאיר נהוראי