אבלות

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 13/04/03 14:52 יא בניסן התשסג

שאלה

אבי ז"ל נפטר בטרם עת בראש השנה האחרון. מאחר ושנה זו היא שנה מעוברת, מתי נפסקים מנהגי האבלות, האם בתום 12 חודש (ר"ח אלול) או ביום האזכרה? והאם יש מקום להקל בהליכה לשמחות של אדם קרוב (אך לא משפחה) שחלות בחודש האחרון (אלול) ובשבוע שלפני ר"ח אלול.

ובכלל, האם מנהגי האבלות הם בבחינת דינים שחובה לשומרם או שמא יש מקום להקל לפי הרגשה אישית?

תודה לרב

הדר

תשובה

שלום וברכה,
האבלות נגמרת בראש חודש אלול.
קיום מנהגי אבלות זהו מצוות כבוד אב שחלה גם לאחר מיתתו ולכן יש להחמיר במנהגי אבלות על פטירת האב.
בברכה, צבי קוסטינר.