אבלות- הורדת שיער גוף בשלושים

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 02/12/12 15:22 יח בכסלו התשעג

שאלה

שלום הרב.

אני עושה הסרת שיער בלייזר ובין טיפול ולטיפול אני מוריד קצת שיער באופן עצמאי. ההורדה מתבצעת בחזה.

אני אבל ועדיין בימי שלושים.

אני גבר.

האם מותר לי להמשיך לגלח בחזה בימי השלושים או להשאיר כמו שלא מגלחים את הזקן (שכמובן אני לא מגלח בימי השלושים)?

כלומר האם תוקף אי הגילוח שייך רק לזקן ופאות או שאר הגוף?

תודה רבה.

תשובה

ברכת ה' עליך!

אנא קבל תנחומי הכנים! המקום ינחם אטתכם בתוך שאר אבלי ציון וירושלים ולא תוסיפו לדאבה עוד!

לעצם השאלה:

האמת לגבר שאין לו בעיה מיוחדת אסור באופן עקרוני להוריד שיער שעל גופו מדין תורה "לא ילבש". כל שכן אם מצטרף האיסור של גילוח בימי האבלות. לאישה התירו להוריד שיער שעל גופה בתוך שלושים שלא תתגנה על בעלה. אך לגבר אין היתר כזה.

בברכה,

חיים בריסק